Αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους από τα μπλόκα των αγροτών.

Την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους νέους, τους άνεργους,τους συνταξιούχους, στο λαό της Κεφαλονιάς εκφράζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων και απαιτεί άμεσα μέτρα ανακούφισης και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

Η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει:

«Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους, εκφράζει την αλληλεγγύη της, στους εργαζόμενους, στους επαγγελματοβιοτέχνες, στους νέους, στους ανέργους, στους συνταξιούχους, στο λαό της Κεφαλονιάς.

Για άλλη μια φορά έγινε φανερή η έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης και η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, που από τη μια δίνουν ζεστό χρήμα στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ από την άλλη αρνούνται δαπάνες για δημόσιες υποδομές όπως σχολεία, νοσοκομεία και εργατικές κατοικίες.

Η αντισεισμική θωράκιση της χώρας, η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων, του λαού είναι ζωτικής σημασίας, είναι έργο υποδομής.

Ζητάμε να παρθούν από την κυβέρνηση:

  • άμεσα μέτρα ανακούφισης των σεισμοπλήκτων, αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της στέγασης και σίτισης των πληγέντων,
  • πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, άμεσα μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους,
  • ουσιαστικός έλεγχος όλων των κτιρίων και των υποδομών στο νησί και μέτρα πρόληψης και αντισεισμικής προστασίας.

Οι δηλώσεις – διαβεβαιώσεις κυβέρνησης, υπουργών, περιφερειάρχη να μην μείνουν λόγια του αέρα και της κοροϊδίας, όπως γίνεται με τα δίκαια αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς, αλλά άμεσα να υλοποιηθούν».

Σχόλια

top