ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ

 Μάρπησσα 24/6/2015

Προς: τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ

Στις 12 Μάιου 2015, ημέρα Τρίτη έγινε συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας. Στην ανακοίνωση της σύγκλησης του συμβουλίου είχε τέσσερα θέματα. Το θέμα με αριθμό 3 ήταν «Προγραμματισμός για τις εκδηλώσεις στην μνήμη του Ήρωα Νικόλα Στέλλα» .Στο απόσπασμα των πρακτικών του εν λόγω συμβουλίου, έχει σαν θέμα με αριθμό 3, την λήψη απόφασης επί αιτήσεως της Kavallaris Resort Α.Ε., για την συνέχιση εργασιών . Αίτηση που είχε γίνει στο Δήμο την 6η Απριλίου 2015 με αρ. πρωτ.3780.

Επιπλέον η επιστολή της προέδρου με ημερομηνία 29/4/2015 με αρ. πρωτ. 180, προς το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει σταλεί χωρίς καμία έγκριση από το τοπικό συμβούλιο και παρατίθεται σαν εισήγηση της, στο εν λόγω θέμα της 12/5/2015, όπου για να δικαιολογηθεί η πρόεδρος λέει, ότι μας ζητήθηκε προφορικά !!!, (από ποιόν??), να λάβουμε απόφαση σαν Συμβούλιο.

1.Πως μπήκε θέμα τρίτο η αίτηση της εταιρείας σαν τρίτο και όχι σαν εκτός ημερησίας διάταξης??

  1. Πόσο σχιζοφρενικοί είμαστε σαν σύμβουλοι όταν στην ίδια απόφαση εγκρίνουμε τα παρακάτω:

Α. Ότι είμαστε αναρμόδιοι για την έγκριση της συνέχισης των οικοδομικών εργασιών.

Β. Εφόσον έχουμε γνωμοδοτήσει για την διάρκεια της διέλευσης που θα προκαλέσει προβλήματα και προστριβές γιατί το ξανασυζητάμε, άλλαξε κάτι και ποιο είναι αυτό που άλλαξε.?

Γ. Στο σημείο 5 λέμε: ότι για να εξυπηρετηθεί η εταιρεία μέχρι την αποπεράτωση των οικοδομικών εργασιών να μείνει ανοικτή προσωρινά η «είσοδος» και όχι η παραχώρηση διέλευσης δίπλα στην ιδιοκτησία Α. Τσιγώνια.

  1. Ρωτώ, με ποια αιτιολογία, αποφασίσαμε να αναιρέσουμε, την αρχική μας απόφαση, που έδινε άδεια διέλευσης μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του 2015 και ποιος έδωσε προφορική έγκριση-άδεια από τον Δήμο στην εταιρεία, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία στην αίτηση της, στις 6/4/2015 προς τον Δήμο.

 

Το καλύτερο είναι ότι η απόφαση γράφει ότι είμαι παρούσα. Σας πληροφορώ ότι έφυγα από την Πάρο στις 9 Μαΐου, γιατί η μητέρα μου έσπασε το μηριαίο οστό της και χειρουργήθηκε . Στην Πάρο επέστρεψα την Δευτέρα 18/5 . Παραθέτω τα εισιτήρια του πλοίου. Επειδή δεν ξέρω τρόπο δισυπόστατης παρουσίας ανθρώπων σε διαφορετικά σημεία της χώρας, παρά μόνον με τηλεδιάσκεψη, την οποία από όσο γνωρίζω δεν διαθέτει η κοινότητα μας, μάλλον έχει γίνει θαύμα. Το μεγαλύτερο θαύμα είναι ότι στο πρόχειρο πρακτικό είμαι γραμμένη στους απόντες.

Το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ που βγαίνει είναι ότι η πρόεδρος για να διορθώσει την αυθαίρετη επιστολή που έστειλε, εκμεταλλεύτηκε την απουσία των δύο συμβούλων της αντιπολίτευσης της κυρίας Ραγκούση δικής μου και της δικής μου, και έβαλε το θέμα για την πλήρη ικανοποίηση της εταιρείας Kavallaris Resort ΑΕ. ελπίζοντας ότι δεν θα το πάρει κανείς είδηση ποιος παρίστατο ή όχι.

Ήδη στην καταγγελία που είχα κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2/4/2015 και συζητήθηκε στις 6/4/2015 στο Δημοτικό Συμβούλιο είχα πει ότι η πρόεδρος και ο Δήμος μπορούσαν να θεωρηθούν ότι ενεργούν υπέρ του καταγγελλομένου και κατά των συμφερόντων του Δήμου. Στο συγκεκριμένο συμβούλιο δεν κατάφερε η πλειοψηφία να προτείνει ποιο ήταν το ύψος του προστίμου.

Από ότι φαίνεται, ο Δήμος μεθοδεύει, με δικαιολογία την αίτηση της εταιρείας(6/4), την κάλυψη της παράτασης της άδειας διέλευσης μέσω του κοινοτικού πάρκινγκ, και χρησιμοποιεί μεθόδους συγκάλυψης των ευθυνών του για την μη επιβολή προστίμων, για την χωρίς άδεια χρήση της διέλευσης και χρήσης του πάρκινγκ σαν χώρου απόθεσης οικοδομικών υλικών. Τώρα που η πλειοψηφία «κάλυψε» τα νώτα της, το φέρνει σαν θέμα (11 και 12) στο Δ.Σ. την 26/6/2015, το 11 για το πρόστιμο και το 12 η συνέχιση εργασιών.

Νομίζω ότι προφορικές εγκρίσεις και αιτήσεις, που αναφέρονται σε δύο έγγραφα, δεν καλύπτουν τις ευθύνες κανενός. Αν νομίζει, η πλειοψηφία, ότι θα μείνουν αναπάντητα τα όσα μεθοδεύει μέσω «εμβόλιμων αποφάσεων» της Τοπικής Κοινότητας, θα καλύψουν την εμφανέστατη πλέον συγκάλυψη των αυθαιρεσιών της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά και τις δικές της ευθύνες κάνει μεγάλο λάθος. Θυμάμαι το ερώτημα που έβαζε η εφημερίδα Ελευθεροτυπία σε καθημερινή βάση, απεύθυνε το ερώτημα: «Συνένοχος ή βλάξ;»

Ζητώ μετά από όσα σας περιγράφω, να μην λάβετε υπόψη σας την υποτιθέμενη απόφαση του Τοπικού Συμβούλιου Μάρπησσας, διότι πάσχει από την άποψη μεθόδευσης και νομιμοποίησης αλλά και ουσίας. ‘Η έχουμε αρμοδιότητα να αποφασίζουμε την συνέχιση των εργασιών ή όχι, και τα δύο δεν γίνεται. Αφήστε που δεν έχω μάθει να διακτινίζομαι ακόμα !!

 

Όλγα Μαρία Τζανετάκη

Σύμβουλος της ΚΕΠΟΣΑ, στην Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας

 

top