Λίγη συστολή- ντροπή ποτέ δεν έβλαψε κανένα.

Την 10η/11/2014 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο κάλεσμα, για την 14η/11/2014, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Μάρπησσας, όπου σαν τρίτο θέμα έχει:
« 3. Αίτημα για ένταξη της Εθελοντικής ομάδας Δράσης Μάρπησσας υπό την αιγίδα και την στήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας.»
Προφανώς έγινε προχθές (4/11) η συνάντηση και στις 2:35μμ του Σαββάτου, αναρτήθηκε στο facebook η εξής ανακοίνωση:Αννα- Φραντζή Αντωνοπούλου
Σήμερα στις 2;35ΜΜ.μέσω

H Εθελοντική Ομάδα Δράσης Μάρπησσας,συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας, του Δήμου Πάρου,της ΚΔΕΠΑΠ,τους Συλλόγους και τους Φορείς,σύντομα θα ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για τον στολισμό της Χριστουγεννιάτικης Πλατείας!!!!
Και ακολουθεί βίντεο από το
Psts: Χριστούγεννα στην Μάρπησσα.(βίντεο από τις περυσινές εκδηλώσεις).
Κάτω από αυτό ακολουθούν «κατευθυνόμενα» εγκωμιαστικά σχόλια.
Όπως είναι κατανοητό, σαν μέλος του συμβουλίου,Τόλμησα, οποία αυθάδεια, να ρωτήσω: «πότε πάρθηκε τέτοια απόφαση στο συμβούλιο.Ρωτάω ???» επί λέξη.
Το συγκεκριμμένο σχόλιο, σήμερα είναι σβησμένο κάτω από την ανάρτηση.

Η ερώτηση μου συνεχίζει να ισχύει, διότι συμβούλιο δεν έχει γίνει, ώστε να ισχυρίζεται η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ότι υπάρχει συνεργασία της Κοινότητας, αίτημα στην ΚΔΕΠΑΠ δεν έχει γίνει ώστε να συνεργάζεται και αυτή και υποθέτω ούτε ο Δήμος συζήτησε αυτό το θέμα στο συμβούλιο , στα εκτός ημερησίας θέματα, εφόσον δεν υπήρχε αίτημα επίσημο από την Κοινότητα Μάρπησσας.

Η σιγουριά της προέδρου ότι το αίτημα θα γίνει αποδεκτό, μπορεί να έχει βάση στο ότι έχει την πλειοψηφία στο συμβούλιο, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ίδιο το συμβούλιο.Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους φορείς που αναφέρει.

Το χθεσινό της σχόλιο: « Φίλοι μου, μερικοί «φίλοι μας» μέχρι χθές, κοιμούνται και ξυπνούν με το πως θα κάνουν ζημιά στον συνανθρωπό τους!! Σε αυτούς εύχομαι περαστικά…….Καλυνύχτα, Καλή Κυριακή !!!».

Η απάντηση μου είναι : Μερικοί άνθρωποι καταπατούν κάθε έννοια νομιμότητας, αποφασίζοντας ότι, ότι εκείνοι κάνουν είναι νόμιμο και ηθικό εφόσον δεν υπάρχει κανείς να τους αφαιρέσει την πλειοψηφία που κρατούν, και με «χαριτωμένα» σχόλια προσπερνάμε τις όποιες διαδικασίες, γιατί έτσι κι’ αλλιώς μόνοι τους θα αποφασίσουν. Λίγη συστολή και ντροπή ποτέ δεν έβλαψε κανένα.

Στην συνάντηση των «εθελοντών», που παρεβρέθηκα μου απήφθηναν το αμίμητο

« σε όποιον δεν αρέσει η ομάδα να φύγει» με ιδιαίτερα έντονο ύφος, επειδή τόλμησα να διαφωνήσω για την χρησιμοποίηση της υπαλληλου της κοινότητας για να ειδοποιούνται για τις συνεδριάσεις της συγκεκριμμένης ομάδας, οι σύμβουλοι και οι πολίτες. Η πρόεδρος της Δημ.Κοινότητας και έχουσα την προεδρία της συγκεκριμμένης ομάδας, δεν είχε καμία αντίδραση, ούτε καν να υπερασπιστεί ότι έχουν κάθε δικαίωμα , οι όποιοι συμμετέχοντες να έχουν αντίθετη άποψη από την «ηγετική ομάδα».

Η ηγετική ομάδα η οποία δεν έχει εκλεγεί από κανέναν, είναι η ίδια η οποία ταυτίζεται με θέσεις στην δημοτική διοίκηση , Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας, η κυρία Αντωνοπούλου και στην ΚΔΕΠΑΠ ο εκφέρων την υπόδειξη της αποχώρησης. Θέλει η ομάδα αυτή ακόμα, να καθορίζει το τί θα γίνεται στο χωρίο, καλυπτόμενη πίσω από μία παράγραφο του άρθρου 83 του νόμου 3852/2010 (Καλλικράτη), όπου αναφέρει ότι οι δημοτικές κοινότητες   « προωθούν τον εθελοντισμό και συνεργάζεται με ομάδες εθελοντών για την εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινότητας». Δεν αναφέρεται το άρθρο του νόμου, ούτε ότι μπαίνουν , οι εθελοντές, υπό την αιγίδα και την στήριξη των κοινοτήτων, γιατί δεν είναι οι κοινότητες ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Νιάρχου ή άλλα όμοια, που χρηματοδοτούν ή στηρίζουν με άλλους τρόπους συλλόγους και οργανώσεις.

Η αλαζονία που επιδεικνύει η ομάδα αυτή καλό θα ήταν να σταματήσει εγκαίρως γιατί οδεύει με σίγουρα βήματα στην κατάργηση της λειτουργίας της κοινότητας σαν όργανο διαβούλευσης των εκλεγμένων συμβούλων, με τις μεθοδευμένες και στοχευμένες ενέργειες της.

Θα ξαναπώ ότι οι εκλογές τελείωσαν και ο καθένας αναλαμβάνει με την συμμετοχή του στο συμβούλιο την διεκπεραιώση της λύσης των προβλημάτων που έχει το χωριό και οι κάτοικοί του και όχι την ανάδειξη των προσωπικών φιλοδοξιών των εκλεγμένων. Όσο για την γλώσσα που χρησιμοποιούν και στις συγκεντρώσεις τους αλλά και στα μηνύματα, ας είναι λίγο πιό προσεκτικοί, λέγοντας ψέμματα και πολλές ανακρίβειες και καλυπτόμενοι πίσω από μια ομάδα, δεν θα φτάσουν πολύ μακριά.

Πάρος 16/11/2014

Όλγα Μαρία Τζανετάκη