Παρατηρήσεις και ενστάσεις για την διαμόρφωση των θεμάτων στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας

Είναι η δεύτερη φορά που έρχονται θέματα για συζήτηση στο συμβούλιο, τα οποία αφορούν προγραμματισμό έργων στο Δήμο. Η αρχή έγινε με τον προγραμματισμό του τεχνικού προγράμματος του Δήμου. Εκεί παρουσιάστηκε, από την πλειοψηφία του συμβουλίου ή καλύτερα από την πρόεδρο του συμβουλίου, ένας πολύ μεγάλος αριθμός έργων, χωρίς καμία αξιολόγηση προτεραιοτήτων των έργων π.χ. κάποια είναι απολύτως επείγοντα, άλλα λιγότερο και κάποια μπορούν να γίνουν και αργότερα.

Το λάθος επισημάνθηκε από την σύμβουλο της ΚΕΠΟΣΑ, αλλά προσπεράστηκε και γράφτηκε στην απόφαση του συμβουλίου σαν ομοφωνία αν και ψηφοφορία δεν έγινε. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν υπήρχε οικονομικό όριο. Δηλαδή τι ποσό αναλογεί στην περιφέρεια της κοινότητας Μάρπησσας από το σύνολο του προϋπολογισμού του τεχνικού προγράμματος του Δήμου. Αυτό είναι σημαντικό ώστε να μπορούμε να αξιολογήσουμε την προτεραιότητα των έργων.

Η δεύτερη φορά είναι το επόμενο συμβούλιο που θα γίνει την 21/10/2014, με τα δύο πρώτα θέματα τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΠ και το αντίστοιχο του Λιμενικού Ταμείου.

Πιστεύουν λοιπόν οι έχοντες την πλειοψηφία στο Δήμο, αφού φαντάζομαι δεν είναι επιφοίτηση της προέδρου τα θέματα, ότι προγραμματίζουμε πληθώρα έργων οι τοπικοί σύμβουλοι, χωρίς κανένα στοιχείο ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν, εφόσον δεν υπάρχει το πόσο μικρά ή μεγάλα θα είναι τα κονδύλια που θα διατεθούν ή μάλλον υπάρχουν προς διάθεση, ικανοποιώντας τα αφτιά των κατοίκων της περιοχής και όχι την πραγματικότητα του τι είναι εφικτό να γίνει.

Είναι μυστικό το ποιά είναι τα διαθέσιμα κονδύλια για έργα των διαφορών οργανισμών του Δήμου, ώστε να γίνεται σωστός και εφικτός προγραμματισμός.

Νομίζω ότι επειδή έχει περάσει η προεκλογική περίοδος θα έπρεπε να είναι πιο σοβαρή η αντιμετώπιση των συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων από την πλειοψηφία που διοικεί τον Δήμο. Ο προγραμματισμός των έργων στο νησί πρέπει να είναι σοβαρός και να έχει την δυνατότητα να γίνει πραγματικότητα και να μην γεμίζουμε σελίδες σαν να φτιάχνουμε προεκλογικό πρόγραμμα.

Για αυτό τον λόγο ζητώ να μας γίνει γνωστό από τις επιχειρήσεις του Δήμου ΔΕΥΑΠ και Λιμενικό Ταμείο το ποσό προς διάθεση στην Κοινότητα Μάρπησσας, πριν να πάρουμε την όποια απόφαση για έργα.

 

Μάρπησσα 19/10/2014

Όλγα Μαρία Τζανετάκη
Σύμβουλος της ΚΕΠΟΣΑ

top