Ηρθε η Ωρα να Αλλάξουμε το Σαθρό Πολιτικό Σκηνικό !…

Είναι αλήθεια ότι όλοι μας, λίγο πολύ σε αυτό το νησί, σ” αυτή την χώρα, τα προηγούμενα χρόνια ριγμένοι με τα μούτρα στο κυνήγι της προσωπικής επιτυχίας και του εύκολου πλουτισμού χάσαμε τα πραγματικά και αναγκαία στοιχεία που μας κάνουν καλούς ανθρώπους, ευαισθητοποιημένους πολίτες .

Η κρίση πρώτιστα κοινωνική και πολιτισμική και μετά οικονομική ήλθε να μας επαναφέρει στο κέντρο….στην πραγματικότητα. Να ξαναβρούμε αυτές τις ξεχασμένες ποιότητες (αλλά όχι χαμένες..)που έκαναν πολλές γενιές να επιβιώσουν σε απείρως δυσμενέστερες συνθήκες από τις σημερινές.

Κοιτώντας το δυναμικό των ανθρώπων που έχει πιστέψει και ακολουθήσει την ΚΕΠΟΣΑ βλέπω αυτές τις ποιότητες.

Άνθρωποι γεμάτοι αλληλεγγύη ,με ευαισθησίες για το περιβάλλον, την φύση και τον συνάνθρωπο, ταυτόχρονα κατηρτισμένοι με σπουδές σε πανεπιστήμια αλλά και ….. στο σπουδαστήριο της ζωής. Άνθρωποι που φέρουν πολιτισμό…..Γιατί ο πολιτισμός είναι βίωμα, δεν παράγεται δεν αγοράζεται και δεν πουλιέται. Είναι εκεί και προσελκύει και άλλους ανθρώπους από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου να γίνουν κοινωνοί του. Είναι αυτός τελικά που έκανε την Πάρο, το νησί του Αρχίλοχου και του Σκόπα, από τους αρχαίους χρόνους ένα πλούσιο νησί. Είναι αυτός που θα μας ξαναφέρει στο προσκήνιο!!!

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτό το δυναμικό τελικά θα την οδηγήσει στην νίκη, στην δημιουργική ανατροπή της τάξης πραγμάτων . ( Γιατί ανατροπή χωρίς δημιουργία είναι μόνο η μισή δουλειά….. )

Σχόλια

top