Η Πάρος είναι ένας τόπος προικισμένος με απαράμιλλη ομορφιά, τεράστιο φυσικό πλούτο. Ο πλούτος της έχει να κάνει με όλα αυτά τα στοιχεία που έκαναν και (ευτυχώς) εξακολουθούν να κάνουν ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη της γης να θέλουν να την επισκεφτούν σαν τουρίστες ή και να περάσουν ένα μικρό ή μεγάλο μέρος της ζωής τους σ” αυτήν. Η καταπληκτική ακτογραμμή της , οι υδροβιότοποι, τα μονοπάτια, αλλά και τα ανεξίτηλα σημάδια πάνω της από την συνεχή κατοίκιση από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα που την έχουν σμιλέψει σαν ένα τεράστιο γλυπτό πρέπει να φροντίσουμε να διατηρηθούν αλλά και να αναδειχτούν.

Η ΚΕΠ-ΟΣΑ έχει την βούληση και κυρίως το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό για να το πετύχει αυτό. Με την δυναμική χρήση του Ιντερνετ, διαδραστικούς χάρτες που θα περιέχουν στοιχεία, τοποθεσίες, σημεία ενδιαφέροντος τα οποία θα είναι διαθέσιμα on-lineούτως ώστε ο μελλοντικός επισκέπτης να μην χρειάζεται να την φανταστεί (κατά το ατυχές …ImagineParos !!!) αλλά να την βλέπει ζωντανή μπροστά στα μάτια του θα καταφέρουμε να την κάνουμε έναν από τους topπροορισμούς παγκοσμίως.

Θα επιδιώξουμε την τροποποίηση του Γ.Π.Σ. (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) σύμφωνα με τις εισηγήσεις τοπικών φορέων και θα εμποδίσουμε την εφαρμογή οποιουδήποτε σχεδιασμού έχει νομοθετηθεί χωρίς να περάσει από τοπική διαβούλευση. Θα καταβάλουμε επίσης κάθε δυνατή προσπάθεια για την εφαρμογή πολεοδομικού σχεδιασμού σε κάθε οικισμό.

top